Τα βήματα για μία επιτυχημένη φωτογράφιση ξενοδοχείου.

Τα βήματα για μία επιτυχημένη φωτογράφιση ξενοδοχείου.

Η επαγγελματική φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας είναι το εργαλείο που μπορεί να σας διαχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να αυξήσει την αξία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεών σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν σημαντική την επαγγελματική φωτογράφηση του ξενοδοχείου σας, τους οποίους τους έχουμε ήδη αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Όμως αξίζει να αναφερθεί και εδώ, ότι αποδεδειγμένα στην διαδικασία επιλογής ενός ξενοδοχείου για την διαμονή του, ένας επισκέπτης δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φωτογραφίες και σε δεύτερο βαθμό στις περιγραφές. Το να επενδύσετε λοιπόν σε μία επαγγελματική φωτογράφιση των καταλυμάτων σας, είναι μία πολύ έξυπνη επένδυση από την οποία θα δείτε άμεσα απόσβεση.

Έχοντας εξασφαλίσει την συνεργασία σας με έναν φωτογράφο, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να εξασφαλίσετε ότι η φωτογράφιση θα είναι επιτυχημένη. Για αυτό στο άρθρο, που ακολουθεί θα μιλήσουμε για τα βήματα που θα σας προετοιμάσουν κατάλληλα. 

ta-vimata-gia-mia-epitychimeni-fotografisi-ksenodoxeiou.jpg


Πριν την φωτογράφιση

1. Δημιουργήστε ένα πλάνο

Είναι πολύ σημαντικό πριν φθάσει η ημέρα της φωτογράφισης να πραγματοποιήσετε μία συνάντηση με τους διευθυντές κάθε τμήματος, και το προσωπικό. Στην συνάντηση αυτή θα πρέπει να ενημερωθούν για την φωτογράφιση και μαζί να δημιουργήσετε ένα προσχέδιο για την ημέρα της φωτογράφισης.

Στη συνάντηση αυτή θα δημιουργηθεί ένα έγγραφο καταγραφής όλων των βασικών παραμέτρων της φωτογράφισης του ξενοδοχείου σας. Δηλαδή, ποια μέρη του ξενοδοχείου θα φωτογραφηθούν, ποιες ώρες της ημέρας, αν θα χρειαστεί να συμμετέχει το προσωπικό, ποιο είναι το όραμα της φωτογράφισης. Αυτό το προσχέδιο θα διασφαλίσει, ότι θα είστε κατάλληλα οργανωμένοι για την ημέρα της φωτογράφισης και θα βοηθήσει και τον φωτογράφο να οραματιστεί την ροή της φωτογράφισης και τις λήψεις που θα χρειαστούν.

2. Πραγματοποιείστε μία συνάντηση με τον φωτογράφο πριν την φωτογράφιση

Λίγες ημέρες πριν την φωτογράφιση ιδανικά 1 ή 2, πρέπει να συναντηθείτε με τον φωτογράφο για να γνωριστείτε και για να έχει τον χρόνο να ελέγξει τους χώρους που θα φωτογραφηθούν. 

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο στην συνάντηση για να επικοινωνήσετε στον φωτογράφο το όραμα σας. Ο Έκτορας Νικολάκης επισκέπτεται τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που πρόκειται να φωτογραφήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Αυτό τον βοηθάει να κατανοήσει σημαντικές λεπτομέρειες όπως τα σημεία που ανατέλλει και δύει ο ήλιος, ώστε να υπολογίσει ποιες ώρες της ημέρας θα γίνουν οι ανάλογες λήψεις των χώρων, ποιό είναι το concept που θέλει ο ξενοδόχος να πετύχει και πόσο χρόνο θα χρειαστεί. 

Με αυτή τη συνάντηση εξασφαλίζεται, ότι όλοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος και γνωρίζουν καλά τις απαιτήσεις της φωτογράφισης.

3. Φροντίστε το ξενοδοχείο να είναι περιποιημένο

Πλησιάζει η ώρα της φωτογράφισης του ξενοδοχείου σας. Είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε, ότι όλοι οι χώροι και τα δωμάτια, τα οποία θα φωτογραφηθούν είναι καθαρά και τακτοποιημένα.


Κάθε δωμάτιο και χώρος θα πρέπει να είναι συμμαζεμένο στην εντέλεια. Θα πρέπει τα απορρίμματα να έχουν μαζευτεί από κάθε εσωτερική και εξωτερική ξενοδοχειακή εγκατάσταση, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές να λειτουργούν και τα δωμάτια να είναι τακτοποιημένα. Μπορείτε να προσθέτετε και μικρές πινελιές όπως είναι ένα διακριτικό διακοσμητικό ή ένα μπουκέτο λουλούδια τα οποία θα δημιουργήσουν μία περιποιημένη και ελκυστική εικόνα.

Με το να είναι καθαροί και τακτοποιημένοι οι χώροι του ξενοδοχείου σας διευκολύνετε την δουλειά του φωτογράφου και εκείνη την ημέρα και στο στάδιο της επεξεργασίας των φωτογραφιών.

Bonus tip: Είναι σημαντικό για την φωτογράφιση να αξιοποιήσετε τα καλύτερα δωμάτια που διαθέτετε, οπότε φροντίστε να μην είναι κλεισμένα την περίοδο της φωτογράφισης ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα για τον φωτογράφο. 

4. Ενημερώστε το προσωπικό

Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι οι υπάλληλοι για το ποιές ώρες και σε ποιά σημεία του ξενοδοχείου θα πραγματοποηθεί η φωτογράφιση. Δημιουργείστε ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για τα μέρη του ξενοδοχείου που θα φωτογραφηθούν και ποιές ώρες της ημέρας θα είναι κατειλημμένα.

Με αυτό τον τρόπο, το προσωπικό θα έχει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την φωτογράφιση και θα είναι κατάλληλα οργανωμένοι.

ta-vimata-gia-mia-epitychimeni-fotografisi-ksenodoxeiou.jpg

Στην διάρκεια της φωτογράφισης

1. Εξασφαλίστε ένα δωμάτιο για τον φωτογράφο

Είναι πολύ σημαντικό ο φωτογράφος να έχει στην διάθεσή του ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να διατηρεί εκεί τον εξοπλισμό του, αλλά και για να μπορεί να ξεκουραστεί στην περίπτωση μίας πολυήμερης φωτογράφισης. 

Το πιο πιθανό είναι ο φωτογράφος, να θελήσει μετά το check-in του να ξεκινήσει κατευθείαν την φωτογράφιση οπότε θα πρέπει το πρόγραμμα της ημέρας να είναι ευέλικτο και κάθε χώρος στην λίστα των λήψεων να είναι έτοιμος και διαθέσιμος ανα πάσα στιγμή.

2. Ελέγξτε κάθε χώρο πριν την λήψη

Πριν πάει ο φωτογράφος σε κάθε τοποθεσία θα πρέπει κάποιος να ελέγχει εάν όλα είναι λειτουργικά και έτοιμα για την φωτογράφιση. Για παράδειγμα, τα δωμάτια να είναι καθαρά, έξτρα υπηρεσίες όπως είναι το τζακούζι να λειτουργούν σωστά και να γνωρίζει κάποιος πως να τις χρησιμοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό δεν θα σπαταληθεί χρόνος από την φωτογράφιση.

3. Αναθέστε σε κάποιον να συνοδεύσει τον φωτογράφο

Όσο μεθοδική και αν είναι η προετοιμασία που έχετε κάνει μέχρι τώρα, μπορεί πάντα να τύχει κάποιο πρόβλημα ή καθυστέρηση ή ο φωτογράφος να χρειαστεί κάποια βοήθεια. Από το να χρειαστεί πρόσβαση σε μία περιοχή του ξενοδοχείου, μέχρι να φωτογραφήσει ένα δωμάτιο που δεν είναι έτοιμο και χρειάζεται συμμάζεμα, υπάρχουν πολλά που μπορούν να προκύψουν τελευταία στιγμή.

Για αυτό και πάντα συμβουλεύουμε να είναι κάποιος μαζί με τον φωτογράφο όσο το δυνατόν περισσότερο εκείνη την ημέρα. Αν δεν είναι εφικτό να είστε ο ίδιο παρών, θα πρέπει κάποιος συνεργάτης σας που θα είναι πλήρως ενημερωμένος για το πρόγραμμα να αναλάβει να είναι μαζί με τον φωτογράφο.

Έτσι, εάν χρειαστεί κάποια ξενοδοχειακή εγκατάσταση περαιτέρω προετοιμασία ή εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα, θα υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να προτείνει άμεσα μία λύση ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις λήψεις.

ta-vimata-gia-mia-epitychimeni-fotografisi-ksenodoxeiou.jpg


Μετά την φωτογράφιση

1. Δημιουργήστε μία στρατηγική για τις φωτογραφίες σας

Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που σαν ξενοδόχος μπορεί να αντιμετωπίσετε, είναι να αξιοποιήσετε τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας με τρόπο που θα επιφέρουν την επιθυμητή αύξηση στην επισκεψιμότητα. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεστε μία συνοχική στρατηγική για την προώθηση του ξενοδοχείου σας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες αναζητούν ξενοδοχείο για την διαμονή τους αποκλειστικά online. Άρα το πρώτο βήμα, θα πρέπει να είναι να ανανεώσετε τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας στην ιστοσελίδας σας. Εάν δεν διαθέτετε δικό σας site πρέπει να δώσετε το υλικό αυτό στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεστε ώστε να αντικαταστήσουν τις παλιές φωτογραφίες. Αυτή η ενέργεια πρέπει να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται.

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να επικεντρωθείτε στα social media. Τα social media πρέπει να έχουν μία συνοχή και η αισθητική τους να προκαλεί τον εντυπωσιασμό του επισκέπτη. Το μυστικό της επιτυχίας για τα social media, είναι συχνές δημοσιεύσεις και η δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου που θα συνοδεύει τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας. Εάν ακολουθήσετε την τακτική αυτή, θα αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και το engagement που έχετε με το δυναμικό κοινό σας.

Να θυμάστε: Το κλειδί της επιτυχίας είναι να είστε συνεπείς με το πρόγραμμα των δημοσιεύσεων σας και να έχετε υπομονή. Διαλέξτε την συχνότητα που θα δημοσιεύονται οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας και πειραματιστείτε με τις ώρες και τις ημέρες, μέχρι να βρείτε το πιο επιτυχημένο χρονικό πλαίσιο.

ta-vimata-gia-mia-epitychimeni-fotografisi-ksenodoxeiou.jpg

Ποιούς μπορείτε να προσλάβετε για να συμπληρώσουν την ομάδα;

Team work makes the dream work! Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη φωτογράφιση ξενοδοχείου χρειάζεστε μία ομάδα από επαγγελματίες που θα συνεργαστούν με τον φωτογράφο για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ποιοί είναι όμως αυτοί;

Μοντέλα

Η φωτογράφιση ξενοδοχείου με τα μοντέλα, η λεγόμενη lifestyle φωτογράφιση, είναι το κατάλληλο μέσο για να αναδείξετε την εμπειρία του να μένει ένας ταξιδιώτης στο ξενοδοχείο σας. Ένα μοντέλο μεταφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο επισκέπτης για να οραματιστεί την διαμονή του. Με την lifestyle φωτογράφιση τον προσεγγίζετε σε συναισθηματικό επίπεδο, αυξάνοντας την πιθανότητα κράτησης. Για την σημασία της lifestyle φωτογράφισης έχουμε μιλήσει πιο αναλυτικά και σε αυτό το άρθρο.

Αυτό που είναι σημαντικό να κρατήσετε είναι ότι τα μοντέλα δίνουν στην φωτογραφία την ζωντάνια που χρειάζεται για να μπορέσει να πείσει ευκολότερα τον επισκέπτη. Για αυτό εάν ο προϋπολογισμός σας, σας το επιτρέπει επενδύστε στην προσθήκη μοντέλων στην φωτογράφιση. 

Ακόμα και να μην γνωρίζετε πως να προσλάβετε ένα μοντέλο, ο φωτογράφος μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Ο Έκτορας Νικολάκης έχει συνεργαστεί με πρακτορεία μοντέλων σε όλη την Ελλάδα και φροντίζει πάντα να προτείνει στον ξενοδόχο μοντέλα που θα ταιριάξουν τέλεια στο concept της φωτογράφισης και θα είναι μέσα στο budget της φωτογράφισης.

Στιλίστας

Ο στιλίστας βοηθά τον φωτογράφο στο να αναδείξει την αισθητική του χώρου μέσα από την διακόσμηση του ώστε να δημιουργηθεί μία φωτογραφία υψηλών προδιαγραφών. Η συμβολή ενός στιλίστα μπορεί να μεταμορφώσει μία άκομψη φωτογραφία του ξενοδοχείου σας σε μία πιο ζωντανή, ειδικά στην περίπτωση πιο λεπτομερών λήψεων ενός χώρου. 

Για να βρείτε τον κατάλληλο στιλίστα μπορείτε να συνεργαστείτε με εταιρεία ή ξανά να απευθυνθείτε στον φωτογράφο. Έχοντας αναλάβει φωτογραφίσεις σε ξενοδοχεία με διαφορετικές αισθητικές επιρροές, ο Έκτορας Νικολάκης έχει συνεργαστεί με πολλούς στιλίστες που τον βοήθησαν να φέρει το οραμα του κάθε ξενοδόχου στη ζωή.

Το αν θα αξιοποιήσετε αυτούς τους επαγγελματίες εξαρτάται απόλυτα από τον προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να αξιολογήσετε αν και ποιούς θα χρειαστείτε για να καλυφθούν οι ανάγκες σας. Το πιο σημαντικό είναι το τελικο φωτογραφικό αποτέλεσμα του ξενοδοχείου σας να αντικατροπτίζει τους χώρους σας με ελκυστικό τρόπο και να δημιουργεί στον επισκέπτη την επιθυμία να επισκεφθεί το ξενοδοχείο σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί και αποκλειστικά με μία επαγγελματκή φωτογράφιση ξενοδοχείου από έναν έμπειρο φωτογράφο.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα καταφέρετε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την επαγγελματική φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας. Οι φωτογραφίες αυτές θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην εικόνα του ξενοδοχείου σας και στις κρατήσεις μελλοντικών επισκεπτών. 

Να θυμάστε είναι μία επένδυση που αξίζει!

Για να πετύχει όμως θα πρέπει να κάνετε την σωστή επιλογή φωτογράφου. Εάν ο φωτογράφος δεν έχει την γνώση και εμπειρία που χρειάζεται όλο το εγχείρημα δεν θα είναι επιτυχημένο. Για αυτό και η επιλογή του Έκτορα Νικολάκη με την 11ετή του εμπειρία στον χώρο της ξενοδοχειακής φωτογράφισης είναι εγγύηση για την επιτυχία. Ο Έκτορας Νικολάκης έχοντας φωτογραφίσει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, έχει την γνώση και τον εξοπλισμό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα για το ξενοδοχείο σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

SHARE IT