5+1 λόγοι να επιλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για το ξενοδοχείο σας

5+1 λόγοι να επιλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για το ξενοδοχείο σας

5+1 λόγοι να επιλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για την ξενοδοχειακή σας μονάδα

Η επαγγελματική φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο να αναδείξετε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις σας στον ιστότοπο σας και στα social media. Έχετε μόνο μία ευκαιρία να εντυπωσιάσετε τον μελλοντικό επισκέπτη, ο οποίος βλέποντας τις φωτογραφίες σας θα αποφασίσει το αν θα επιλέξει τις εγκαταστάσεις σας για το ταξίδι του.

Για αυτό και το να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο ξενοδοχείων θα κάνει την μέγιστη διαφορά στον αριθμό των ατόμων που θα βρουν το ξενοδοχείο σας και θα το προτιμήσουν.

Αν ακόμα, όμως, δεν έχετε πειστεί σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τέσσερις λόγους που χρήζουν απαραίτητη την επιλογή ενός επαγγελματία φωτογράφου

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

1. Ελκύετε περισσότερους επισκέπτες

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

Στην σημερινή εποχή οι υποψήφιοι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές όταν πρόκειται να διαλέξουν το κατάλυμά τους. Επιπλέον χάρις το Διαδίκτυο έχουν ένα μέσο να ψάξουν και να αναλύσουν όλες τις επιλογές τους. Το πρώτο πράγμα το οποίο θα ψάξουν είναι οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας. 

Για αυτό τον λόγο οι φωτογραφίες σας θα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και ευκρίνειας. Μέσα από τις φωτογραφίες του ξενοδοχείου θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η ταυτότητά του, το στιλ του και πρέπει να αποπνέει ένα συναίσθημα οικειότητας και ζεστασιάς. Για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα η επιλογή ενός επαγγελματία φωτογράφου που με τις λήψεις του θα μαγνητίσει το βλέμμα του επισκέπτη είναι μονόδρομος.

2. Ο επισκέπτης προτιμά το φωτογραφικό περιεχόμενο

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg


Όπως προαναφέρθηκε ένας επισκέπτης το πρώτο που θα κοιτάξει είναι οι φωτογραφίες από το ξενοδοχείο σας. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο.

Σύμφωνα με έρευνες το 90% των πληροφοριών που απορροφώνται από τον εγκέφαλο είναι πληροφορίες τύπου φωτογραφικού περιεχομένου. Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ο εγκέφαλος να αφομοιώσει αυτό το περιεχόμενο είναι λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία αυτά είναι κατανοητό, ότι έχετε ελάχιστο χρόνο και μέσα για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Μέσα από την επαγγελματική φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας διασφαλίζετε, ότι εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τα δευτερόλεπτα αυτά για να πείσετε τον επισκέπτη.

3. Ενισχύετε το προφίλ του ξενοδοχείου σας

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

Άλλος ένας λόγος για να διαλέξετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για το ξενοδοχείο σας είναι, ότι μέσα από τις φωτογραφίες του θα ενισχύσει το πως παρουσιάζεται το ξενοδοχείο σας.

Για να γίνω πιο σαφής, πλέον με την χρήση του διαδικτύου σας δίνεται η δυνατότητα να προβάλετε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου σας. Από τα δωμάτια, τις εξωτερικές εγκαταστάσεις μέχρι και τις υπηρεσίες που προσφέρετε και τα πρόσωπα που σκοπός τους είναι να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στον επισκέπτη. Όσο περισσότερα γνωρίζει και κυρίως βλέπει ο επισκέπτης για το ξενοδοχείο σας τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σας επιλέξει.

Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσφέρετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που να αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική και το σχέδιο των χώρων σας. Ένα τέτοιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει μόνο ένας επαγγελματίας φωτογράφος ξενοδοχείων. Με τις τεχνικές του ο φωτογράφος, θα εκμεταλλευτεί τις γωνίες του χώρου και το φως ώστε να αποδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια θα ενισχυθεί μετά και στα πλαίσια της επεξεργασίας.

4. Δημιουργείτε ένα life experience για το ξενοδοχείο σας

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

Για ένα ξενοδοχείο πέρα από το να είναι σωστά δομημένες και ποιοτικές οι εικόνες είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να εκμαιεύουν συναισθήματα από τον επισκέπτη.

Για αυτό η εικόνα πρέπει να αφηγείται μία ιστορία για το ξενοδοχείο σας και τι μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη. Αυτό είναι εφικτό με την χρήση μοντέλων τα οποία φαίνονται να κάνουν διάφορες δραστηριότητες και να απολαμβάνουν τον χρόνο τους στον ξενοδοχείο σας.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται χρειάζεστε έναν επαγγελματία φωτογράφο. Ο φωτογράφος γνωρίζει τα κατάλληλα άτομα για να περιβάλουν τις εικόνες σας και να προβάλουν την ιστορία που εσείς θέλετε για το ξενοδοχείο σας όπως και τον τρόπο να τα φωτογραφίσει.

5. Εξασφαλίζετε την post-production επεξεργασία

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

Πέρα από την λήψη των φωτογραφιών ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι και η επεξεργασία που χρειάζονται μετά. Οι δυνατότητες που προσφέρει η επεξεργασία των εικόνων με ειδικά επαγγελματικά προγράμματα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι δυνατότητες αυτές ξεκινούν από τη βελτίωση των χρωμάτων και της φωτεινότητας μέχρι και τη βελτίωση μικρών ατελειών όπως θα μπορούσε να είναι ένα μικρό αντικείμενο που δεν εναρμονίζεται με την αισθητική του χώρου ή κάποιο καλώδιο συσκευής.

Αυτή η επεξεργασία για να γίνει σε άριστο βαθμό πρέπει να γίνει από έναν επαγγελματία φωτογράφο ξενοδοχείων, ο οποίος έχει τις τεχνικές ικανότητες να δώσει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Bonus round: Διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg

Στον τομέα της βιομηχανίας του τουρισμού ειδικά στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός είναι υψηλός κάτι το οποίο είναι γνωστό. Επιπλέον με την επιλoγή ενοικίασης σπιτιού από πλατφόρμες όπως η Airbnb ένα μερίδιο της αγοράς έχει αποσπαστεί.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει για την επιτυχία του ξενοδοχείου σας. Μία κακής ποιότητας φωτογραφία είναι αρκετή για να αποτρέψει έναν υποψήφιο πελάτη. Όσο καλύτερες οι εικόνες σας τόσο μεγαλύτερη η απήχηση του ξενοδοχείου σας άρα και ο αριθμός κρατήσεών σας.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι το να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο ξενοδοχείου θα απογειώσει οπτικά την επιχείρησή σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι επισκέπτες να βρίσκουν το ξενοδοχείο σας και να το επιλέγουν για τα ταξίδια τους.

5-1-logoi-na-epilexete-enan-epaggelmatia-fotografo-gia-to-xenodocheio-sas.jpg
Η εύρεση ενός κατάλληλου φωτογράφου ξενοδοχείων που να έχει γνώσεις αρχιτεκτονικής και εσωτερικού design για να αποτυπώσει καλύτερα τους χώρους σας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί όμως αυτό καθώς έχουμε την κατάλληλη επιλογή για εσάς. 

Ο Έκτορας Νικολάκης με την εμπειρία του στην επαγγελματική φωτογράφιση ξενοδοχείων από το 2011 θα αναδείξει τους χώρους σας μαγνητίζοντας με τις λήψεις του τον μελλοντικό επισκέπτη. 

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

SHARE IT