10 πιο συχνές ερωτήσεις για την επαγγελματική φωτογράφιση ξενοδοχείου

10 πιο συχνές ερωτήσεις για την επαγγελματική φωτογράφιση ξενοδοχείου


Όταν ακούτε για το επάγγελμα του φωτογράφου ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων είναι πολύ φυσιολογικό να έχετε πολλά ερωτήματα.

Έτσι και πολλοί ξενοδόχοι που συνεργαστήκαμε μας εξέφραζαν πολλές απορίες στις συναντήσεις μας. Για αυτό και σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε αυτές τις απορίες και τις απαντήσαμε.

1. Τι κάνει ένας φωτογράφος ξενοδοχείου;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg


Ένας φωτογράφος ξενοδοχείου αποτυπώνει το σύνολο των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το website σας, τα social media και τις διαφημιστικές σας καμπάνιες.

Μια επαγγελματική φωτογράφιση ξενοδοχείου μπορεί να αυξήσει τις κρατήσεις σας, να βελτιώσει το Βrand (επωνυμία) σας και να ενισχύσει την διαδικτυακή σας παρουσία.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν ελκυστικές φωτογραφίες που θα εμπνεύσουν τον επισκέπτη και θα τον κάνουν να επισκεφθεί το ξενοδοχείο σας.

2. Πόσο κοστίζει μία φωτογράφιση ξενοδοχείου;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg
Το κόστος και η τιμή μιας επαγγελματικής φωτογράφισης ξενοδοχείο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του ξενοδοχείου, ο αριθμός και ο τύπος των δωματίων. Επίσης ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την τιμή μιας επαγγελματικής φωτογράφισης ξενοδοχείου είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία του επαγγελματία φωτογράφου που θα επιλέξετε.

Μια από τις πιο κοινές χρεώσεις, είναι η ημερήσια τιμή όπου ο επαγγελματίας φωτογράφος χρεώνει το ξενοδοχείο για συγκεκριμένες ώρες φωτογράφισης κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ένας άλλος τρόπος κοστολόγησης για πιο μικρές μονάδες είναι η χρέωση ανά τύπο δωματίων, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. 

Τα οφέλη μιας επαγγελματικής φωτογράφισης ξενοδοχείου είναι πολλά και το κόστος της φωτογράφισης είναι σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με την απόδοση της επένδυσης σας. 

Εάν διαχειρίζεστε ένα ξενοδοχείο, είναι απαραίτητο να επενδύσετε σε ένα επαγγελματία φωτογράφο με μεγάλη εμπειρία στην φωτογράφιση ξενοδοχείων. Στην σημερινή ψηφιακή εποχή τα ποσοστά των κρατήσεων εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα της φωτογραφίας που θα δει ο επισκέπτης. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα της φωτογραφίας, τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι κρατήσεις σας. 

3. Πόσο διαρκεί μία φωτογράφιση ξενοδοχείου;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg

Η διάρκεια μίας επαγγελματικής φωτογράφισης ποικίλλει από μερικές ώρες (10-12 ώρες) μέχρι και μέρες ανάλογα το μέγεθος των εγκαταστάσεων και τις ανάγκες της φωτογράφισης. Eπηρεάζεται άμεσα από τον αριθμό και των τύπων των δωματίων που υπάρχει η ανάγκη να φωτογραφηθούν.

Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό για μία φωτογράφιση ξενοδοχείου, να αποτυπωθούν οι εγκαταστάσεις καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να φανταστεί την διαμονή του από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Φανταστείτε όταν ο επισκέπτη σας μπαίνει στην σελίδα σας ή βρίσκει το ξενοδοχείο σας online, μία από τις πρώτες εικόνες που βλέπει να είναι το ξενοδοχείο σας την ώρα που δύει ο ήλιος ή το εστιατόριο σας υπό το φως του φεγγαριού. Αυτές οι φωτογραφίες δημιουργούν ένα αίσθημα θαυμασμού, αυξάνοντας την πιθανότητα κράτησης.

Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν το αν μία φωτογράφιση θα διαρκέσει κάποιες ώρες ή ημέρες. Στο στούντιο μας οργανώνουμε την φωτογράφιση ανάλογα τις ανάγκες σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να απασχολήσουμε τους χώρους παραπάνω από ότι χρειάζεται. 

4. Τι είδος φωτογραφία/βίντεο μπορείτε να παρέχετε στο ξενοδοχείο μου;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg
Το στούντιο μας αναλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών. Αρχικά αναλαμβάνουμε την πλήρη φωτογράφιση των εσωτερικών και εξωτερικών εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει ένα ξενοδοχείο, όπως είναι το σπα, το εστιατόριο κλπ.

Μία σημαντική υπηρεσία της ξενοδοχειακής φωτογράφισης που προσφέρουμε είναι η δημιουργία διαφημιστικών σποτ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις διαφημιστικές και προωθητικές ενέργειες του ξενοδοχείου. 

Τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες μας έχει προστεθεί και η αεροφωτογραφία με χρήση drone. Η αεροφωτογραφία καταφέρνει να δώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας τέλεια το μέγεθος και τα περίχωρα του ξενοδοχείου σας.

Ο συνδυασμός αυτών των υπηρεσιών προσφέρει ένα υλικό το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε στην στρατηγική marketing που έχετε και το οποίο εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα.

5. Πόσο αξίζει να κάνω μία φωτογράφιση ξενοδοχείου για την προώθηση μου;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg

Οι φωτογραφίες ξενοδοχείου επηρεάζουν άμεσα την πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει ένας επισκέπτης για τις ξενοδοχειακές σας εγκαταστάσεις. Χρειάζονται λίγα δεύτερα μόνο για να κρίνει εάν αξίζει να σας επιλέξει για την διαμονή του ή να προχωρήσει σε μία άλλη επιλογή.

Πραγματοποιώντας μία επαγγελματική φωτογράφιση του ξενοδοχείου σας εξασφαλίζετε, ότι θα κεντρίσετε το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Με φωτογραφίες προσεγμένες και υψηλής ποιότητας αναδεικνύετε την ομορφιά και τον χαρακτήρα του ξενοδοχείου σας. Έτσι αυξάνετε δραματικά την πιθανότητα κράτησης.

Η φωτογράφιση ξενοδοχείου είναι μία μακροπρόθεσμη επένδυση εφόσον το υλικό που θα προκύψει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις στρατηγικές marketing που ακολουθείτε για τις ερχόμενες σεζόν.

Στο στούντιο μας προσφέρουμε υψηλή ποιότητα φωτογραφιών ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα άμεσα και να μην χρειαστεί να ανανεώνετε ετήσια τις φωτογραφίες επειδή η εργασία που έγινε δεν ήταν αρκετά καλή.

6. Προτείνετε την χρήση μοντέλων για την φωτογράφιση;


10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg

Φυσικά! Η χρήση μοντέλων είναι σημαντικός παράγοντας της experience φωτογράφισης.

Η φωτογραφία lifestyle αφηγείται μια ιστορία για τους επισκέπτες και τις εμπειρίες που έχουν στο ξενοδοχείο σας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια συναισθηματική σύνδεση με τους πιθανούς επισκέπτες βάζοντάς τους να φανταστούν τον εαυτό τους να χαλαρώνουν στο σπα του ξενοδοχείου, να απολαμβάνουν το καλό φαγητό ή να ξαπλώνουν ήρεμα στα δωμάτιά τους.

Ένα μοντέλο δίνει ζωή στην φωτογραφία, επιτρέποντας στον επισκέπτη να μπορεί να οραματιστεί τη διαμονή του στην ξενοδοχειακή σας μονάδα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η πιθανότητα να σας επιλέξει για την διαμονή του. 

Είναι πολύ σημαντικό τα μοντέλα τα οποία θα επιλεχθούν για την φωτογράφιση experience να είναι έμπειρα και να έχουν την δυνατότητα να καθοδηγούνται από τον φωτογράφο ώστε και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από την φωτογράφιση και να βγει ελκυστικό το αποτέλεσμα. Επίσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τα μοντέλα να έχουν την ηλικία που αντιπροσωπεύει τους επισκέπτες σας. Για παράδειγμα εάν το ξενοδοχείο σας φιλοξενεί κυρίως οικογένειες, θα πρέπει τα μοντέλα να αντικατοπτρίζουν αυτή ακριβώς την εικόνα.

Στο στούντιο μας έχουμε πραγματοποιήσει πολλές φωτογραφίες experience και έχουμε συνεργαστεί με πολλά μοντέλα και πρακτορεία. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τα πρακτορεία και να προτείνουμε τα κατάλληλα μοντέλα για το concept που έχετε οραματιστεί για το ξενοδοχείο σας.

7. Προτείνετε την χρήση του προσωπικού για την φωτογράφηση;


10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg
Ναι! Το προσωπικό αποτελεί το πρόσωπο του ξενοδοχείου. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνουν, άτομα του προσωπικού δημιουργούν στον επισκέπτη ένα αίσθημα γνησιότητας και αυθεντικότητας.

Φανταστείτε τις φωτογραφίες ενός ξενοδοχείου που βλέπετε το χαμογελαστό προσωπικό να εξυπηρετεί τον πελάτη στη ρεσεψιόν, ή το προσωπικό που επιμελείται την καθαριότητα των δωματίων να φροντίζει κάθε δωμάτιο να είναι στην εντέλεια. Αμέσως βλέποντας τις φωτογραφίες αυτές δημιουργείτε ένα αίσθημα φιλοξενίας.


Η σύλληψη του προσωπικού στο περιβάλλον εργασίας του καταφέρνει να δημιουργήσει μια φωτογραφία που δεν είναι στατική. Ο επισκέπτης δημιουργεί μία σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης η οποία εγγυάται ότι θα επιλέξει εσάς για την διαμονή του.

8. Τι συμβαίνει εάν χαλάσει ο καιρός;

estia-viekko-mykonos-low.jpg

Συνήθως προγραμματίζουμε τις φωτογραφίσεις ξενοδοχείων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και την άνοιξης για να αποφύγουμε την πιθανότητα κακού καιρού.

Σε περίπτωση όμως που την ημέρα της φωτογράφισης έχει κακό καιρό μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους εσωτερικούς χώρους για να μην ακυρωθεί η φωτογράφιση. Με λίγα λόγια μπορούν να φωτογραφηθούν οι εσωτερικές σας εγκαταστάσεις όπως είναι τα εστιατόρια, τα σπα και το γυμναστήριο ή όποια λοιπή υπηρεσία υπάρχει εσωτερικά.

9. Πότε λαμβάνουμε τις φωτογραφίες;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg
Δεν υπάρχει ένα σταθερό χρονικό περιθώριο στο οποίο θα λάβετε τις φωτογραφίες καθώς αυτό επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Το πότε θα παραδοθούν οι φωτογραφίες, εξαρτάται από το μέγεθος και τις ανάγκες που έχει το κάθε ξενοδοχείο.


Το υλικό που προκύπτει από την φωτογράφιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων είναι κάθε φορά διαφορετικό. Στόχος μας πάντα είναι να παραδίδουμε το συντομότερο δυνατόν το φωτογραφικό υλικό και τα διαφημιστικά spot ώστε να μπορείτε άμεσα να τα χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε τους χώρους και τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου σας.

Στο στούντιο μας αποστολή μας είναι, οι φωτογραφίες που θα παραδώσουμε να είναι αψεγάδιαστες ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν από τον κάθε ξενοδόχο άμεσα και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10. Ποια είναι η διαδικασία πρόσληψης/κράτησης σας;

10-sixnes-erwtiseis-enos-fwtografou-ksenodoxeiou.jpg

Πρώτο στάδιο είναι να έρθουμε σε επικοινωνία με εσάς και να συζητήσουμε τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας. Στο σημείο αυτό της επικοινωνίας θα χρειαστεί να δούμε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας ή ήδη υπάρχουσες φωτογραφίες. Με τον τρόπο αυτό κάνουμε μία πρώτη ανάλυση των χώρων και καταγράφουμε τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν ώστε οι φωτογραφίες να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε δεύτερη φάση σας στέλνουμε δείγματα φωτογραφιών μας από γνωστές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ώστε να έχετε μία εικόνα για την φωτογραφική μας κάλυψη. Μαζί με τα δείγματα φωτογραφιών αποστέλλεται και η οικονομική μας προσφορά η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη στις ανάγκες του ξενοδοχείου σας.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε την διαθεσιμότητα ώστε να δεσμεύσουμε την ημερομηνία της φωτογράφισης και να ξεκινήσει η οργάνωσή της με βάζει τις ανάγκες και το όραμα που έχετε για αυτήν.Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα για το ξενοδοχείο σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.
SHARE IT