Φωτογράφιση πορτρέτων | Έκτορας Μποτρίνι, Anthony Jehanno

Φωτογράφιση πορτρέτων | Έκτορας Μποτρίνι, Anthony Jehanno
Κατηγορία ΠΟΡΤΡΕΤΑ
Share it

Φωτογράφιση πορτρέτων | Έκτορας Μποτρίνι, Anthony Jehanno

Ο φωτογράφος Έκτορας Νικολάκης βρέθηκε στο ξενοδοχείο Ikos Olivia στη Χαλκιδική για τη φωτογράφιση των νέων πιάτων και των πορτρέτων των πολυβραβευμένων σεφ Έκτορα Μποτρίνι και Anthony Jehanno.

Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι Ελληνοϊταλός σεφ, επιχειρηματίας και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Ετρούσκο Μποτρίνι, σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα.Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Μισελέν στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του. Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς. Από τις πιο σημαντικές βραβεύσεις είναι το 1 αστέρι Michelin με το οποίο έχει βραβευτεί το εστιατόριο Botrini's στο Χαλάνδρι και το διατηρεί από το 2015.

Ο Anthony Jehanno είχε πάθος με τη μαγειρική και είχε βάλει σκοπό να ακολουθήσει μια καριέρα στη γαστρονομία από τότε που ήταν έφηβος. Ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια σε ηλικία 16 ετών και το 1998 ξεκίνησε μια διετή μαθητεία με τον περίφημο Jean Luc-Larvoir στο βραβευμένο L’Auberge στη Βρετάνη. Στη συνέχεια έφυγε για τις Κάννες και το L'Oasis, όπου εργάστηκε δίπλα στον δύο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, Stephane Raimbault. Μέχρι το 2005 εργάστηκε ως sous chef στα εστιατόρια Ducasse στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Έχοντας συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία, συνέχισε το γαστρονομικό του ταξίδι στο Greenhouse Restaurant στο Λονδίνο δίπλα στον Antonin Bonnet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τον Μάιο του 2010 άνοιξε το δικό του εστιατόριο, Terre-Mer. Το 2011 κέρδισε το βραβείο Bib Gourmand, το οποίο απονέμεται σε εστιατόρια με εξαιρετική ποιότητα και χαμηλές τιμές. το 2015 του απονεμήθηκαν δύο καπέλα από την Gault & Millau και το 2016 αναδείχθηκε Talent Young Chef του 2016. Τέλος, το 2017 κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin.